Sirap på maskrosor

Varför inta ta hand om ogräset och göra något jättegott.

Ingredienser

  • 250 maskrosblommor
  • 1 apelsin
  • 1 citron
  • 1 kg socker
  • Instruktioner

    1. Skaka eller plocka bort alla små kryp.
    2. Lägg blommorna i en stor kastrull tillsammans med en liter vatten, citron och apelsin som du delat i klyftor med skalet på.
    3. Koka i 20 minuter, låt dra över natten och sila sedan.
    4. Häll maskrosvattnet i en ren kastrull och koka tillsammans med ett kilo socker i cirka en timme eller tills det blir tjockt som sirap. Tillsätt mer socker om det behövs.
    5. Häll upp på rengjorda burkar och servera i te, på smörgåsen eller till pannkakor. Förvara svalt så håller sirapen flera år.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben