Rödvinskokta päron med earlgray sirap

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Fantastisk kombination. Inte krångligt men imponerar på gästerna ;)

Ingredienser

  • 1/3 dl Earl Gray te
  • 1 ½ dl kokande vatten
  • ½ dl apelsinjuice
  • ½ dl strösocker
  • 4 fasta päron
  • 5 dl rödvin
  • 1 1/2 dl Farinsocker
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 1 kanelstång
  • Instruktioner

    1. Häll alla ingredienser till sirapen i en tjockbottnad kastrull och koka upp. Låt blandningen sjuda ca 15 - 20 minuter tills den är lite seg och genomskinlig
    2. Skala päronen men låt skaftet vara kvar. Ställ päronen i en liten kastrull. Häll över övriga ingredienser. Sjud under lock i ca 10 minuter. Tag kastrullen från värmen och låt päronen svalna.
    3. Tag upp päronen och ställ på en tallrik Ringla sirapen över päronet Lägg en klick vaniljglass bredvid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben