Skär längsgående igenom svälen på sidfläsket med ca 1/2 cm mellanrum.
Lägg sidan med svålen uppåt på en ugnsform eller plåt och pensla med sirap så att det rinner ner i fårorna på svålen.
Stek fläsksidan i 225 graders ugn ca 1 timme.
Pensla med mera sirap då och då.
Svålen ska bli lite svart och knaprig.
Ät fläsket varmt till Rotmos eller kallt i tunna skivor som pålägg.
Gjorde 2 en-kilos bitar varav en gjordes enl receptet och den andra med sirap blandat med senap och ingefära. Kommer att äta dem kalla som pålägg. Enkelt att tillaga och mycket gott!
sikaal17 februari 2012
Jag använde flytande honung med ingefära i, i stället för sirap, men, men sååå gott! Jag hade varmt till middag och resten får bli pålägg. Enkelt att göra, sköter sig själv i ugnen.
Det kommer att göras, gång på gång! :-)
Gjorde 2 en-kilos bitar varav en gjordes enl receptet och den andra med sirap blandat med senap och ingefära. Kommer att äta dem kalla som pålägg. Enkelt att tillaga och mycket gott!
Jag använde flytande honung med ingefära i, i stället för sirap, men, men sååå gott! Jag hade varmt till middag och resten får bli pålägg. Enkelt att göra, sköter sig själv i ugnen. Det kommer att göras, gång på gång! :-)