Sirapslimpa

Serverar: 1 portioner

Saftig, god och glutenfri är denna sirapslimpa som är en aning utskälld, men ack så älskad.

Ingredienser

  • 5 dl kall mjölk
  • 20 g jäst
  • 100 g mörk sirap
  • 300 g bovetemjöl
  • 50 g majsena
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk brödkryddor
  • 40 g psylliumfröskal
  • Bovetemjöl till utbakning och att strö över brödet
  • Instruktioner

    1. Blanda mjölk, jäst, sirap, bovetemjöl, majsena, salt och brödkryddor till en jämn deg. Använd gärna en visp. Vispa i psylliumfröskal. Låt degen vila i en bunke täckt med plast i ca 2 timmar.
    2. Ta upp degen på mjölat bakbord, forma degen till en limpa och strö över bovetemjöl. Lägg limpan på en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt limpan vila i 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Grädda brödet mitt i ugnen i 45 minuter. Låt limpan svalna helt innan du skär i den.

    Liknande recept

    4.4
    2 h
    3
    7
    4.8
    1 h 25 min
    2
    5
    4.3
    2 h
    2
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben