Saftig, god och glutenfri är denna sirapslimpa som är en aning utskälld, men ack så älskad.
Ingredienser
5 dl kall mjölk
20 g jäst
100 g mörk sirap
300 g bovetemjöl
50 g majsena
2 tsk salt
1 tsk brödkryddor
40 g psylliumfröskal
Bovetemjöl till utbakning och att strö över brödet
Instruktioner
- Blanda mjölk, jäst, sirap, bovetemjöl, majsena, salt och brödkryddor till en jämn deg. Använd gärna en visp. Vispa i psylliumfröskal. Låt degen vila i en bunke täckt med plast i ca 2 timmar.
- Ta upp degen på mjölat bakbord, forma degen till en limpa och strö över bovetemjöl. Lägg limpan på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Låt limpan vila i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Grädda brödet mitt i ugnen i 45 minuter. Låt limpan svalna helt innan du skär i den.
Liknande recept
Kommentarer (0)