Sivs skinklåda

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

En underbar skinklåda med svampsmak.

Ingredienser

  • 4 dl okokt ris
  • 500 g rökt skinka eller kassler
  • 140 g bacon
  • 2 stora gula lökar
  • 1 burk (400 g) champinjoner i vatten
  • 2 burkar (295 g) Campbells svampsoppa
  • Grillkrydda
  • 4 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisningarna på paketet. Spola det med kallt vatten.
    2. Skiva löken och fräs den i en stekpanna. Strimla baconet och fräs det. Fräs sedan upp svampen. Skär skinkan i strimlor.
    3. Smörj en eldfast form. Lägg hälften av riset på botten, täck med skinka sedan ett lager lök. Lägg på svampen och sist ett lager riven ost överst. Värm svampsoppan och häll den över. Dra försiktigt med en gaffel så den tränger ner i riset.
    4. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg sist på den rivna osten och gratinera tills det blir gyllengult, ca.25 minuter.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben