Sjömansbiff

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Ingredienser

  • 2 st gula lökar
  • 1 msk smör
  • 800 g nötstek , av fransyska
  • 0,8 dl vetemjöl
  • 1 tsk svartpeppar , grovmald
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör
  • 1,2 kg potatis , fast
  • 2 st lagerblad
  • 0,5 tsk timjan , torkad
  • 4 dl vatten
  • 1 st tärning mörk oxbuljong
  • 4 dl öl
  • Tillbehör
  • finhackad persilja
  • inlagd gurka
  • senap
  • Instruktioner

    1. Strimla lökarna och stek dem på medelgod värme i en stekpanna med smör tills de får lite färg. Ställ åt sidan. 2. Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor. Klipp upp en plastpåse och lägg en skiva i taget mellan plast. Banka ut köttskivan något med t ex botten av en kastrull om du inte har en riktig köttutplattare. 3. Blanda mjöl, peppar och salt i en bunke och lägg i köttet. Blanda om ordentligt. Bryn skivorna på båda sidor i het stekpanna med smör. Det räcker med 1/2 min på varje sida. 4. Skala och skiva potatisarna tunt. 5. Varva potatis, brynt lök, brynta köttbitar, lagerblad och timjan i en gryta. Det ska vara potatis underst och överst. Värm vatten och buljongtärning tills buljongen löst sig. Häll det samt öl i grytan och koka under lock ca 1 1/2 tim på låg värme. 6. Garnera med finhackad persilja och servera gärna med inlagd gurka och eventuellt senap.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben