Sjömansbiff

Serverar: 6 portioner

En riktig klassiker.

Ingredienser

  • 600 gram kött i tunna skivor
  • 15 st medelstora potatisar
  • 4 st gula lökar
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 st lagerblad (kan hoppas över)
  • 33 cl mörkt öl (kan bytas mot bara buljong
  • 2 dl vatten
  • 2 st köttbuljongtärningar
  • 1 dl hackad persilja att strö över den färdiga rätten
  • Instruktioner

    #Skala och skiva potatisen i 2-3 mm skivor. Varva potatis, lök och kött med potatis underst och överst. Salta och peppra över varje köttlager. Häll över vätskan och salta sen lite extra på översta lagret potatis. # Kan tillagas i stekgryta ovanpå spisen (ca 1 timme), i ugn 200 grader (ca 1,5 timme) eller i lergryta enligt anvisning för denna. Själv tycker jag lergrytemetoden blir bäst!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben