Sjömansgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Har ej provat detta recept.

Ingredienser

  • 300 g färsk skinka eller bog
  • 1 littet vitkålshuvud
  • 4 morötter
  • 3 gula lökar
  • 4 medel stora potatisar
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skär köttet i strimlor.Ta bort rotstocken på vitkålshuvudet och skär vitkålen i tunna klyftor.Skala och riv morätter,lök och potatisen.Koka upp buljongen i en gryta.Läggg i kötter och koka det i ca 10 min.Blanda ner grönsakerna och låt allt koka på svag värme under lock i ca 20 min tills köttet är mört och grönsakerna mjuka.Smaksätt med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben