Sjömansgryta

Serverar: 2 portioner

Lätt och Gott

Ingredienser

  • Det här behövs till 2 port
  • 300 g lövbiff
  • 1 gul lök
  • Matfett
  • 6 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 flaska öl, 33 cl
  • 1 msk kalvfond, konc
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk persilja, hackad
  • Servera med
  • inlagd smörgåsgurka
  • Instruktioner

    1. Skär lövbiffarna i tre delar. Skala och skär löken i skivor. Bryn kött och lök i matfett i en stekpanna och lägg över i en gryta.
    2. Skala och skiva potatis och morötter och lägg ner i grytan.
    3. Häll över öl och kalvfond. Salta och peppra. Låt grytan sjuda, ca 15 minuter tills potatis och morötter är mjuka. Smaka av och strö över hackad persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben