Dansk sjömansgryta

Serverar: 4-5 portioner

Älskar grytor, är så gott. Hela middagen klar på en gång.

Ingredienser

  • ca 500 g benfri högrev
  • 5 dl öl
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk äkta soja
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • 1 lagerblad
  • 1 bit rotselleri ( ca 75 g )
  • 2 morötter ( ca 150 g )
  • 1 palsternacka ( ca 100 g )
  • 6-8 potatisar
  • 1 liten purjolök
  • 12 små lökar
  • 5 vitlöksklyftor
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i små tärningar. Koka upp ölen, buljongtärning, soja, salt och kryddor i en gryta. Lägg i köttet och koka sakta under lock på svag värme ca 45 min.
    2. Skala rotsaker, potatis, lök och vitlök. Skär rotselleri, morot och palsternacka i tärningar eller strimlor, potatis och purjolök i tjocka skivor.
    3. Lök och vitlök ska vara hela. Lägg alltsammans i grytan och koka under lock tills allt är mjukt, ca 15-20 min. Klipp persilja eller annat kryddgrönt över grytan och servera genast.

    Liknande recept

    4.7
    2 h 30 min
    6
    5
    4.9
    2 h 30 min
    7-8
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben