Skärgårdskryddad lax och pestodressad risonisallad

Serverar: 4 portioner

Jättegott!

Ingredienser

  • 4 st 125 g skärgårdskryddad laxfilé
  • 2 tsk rapsolja
  • Risonisallad
  • 4 dl risoni
  • 3/4 burk pesto (á 140g)
  • 2 morötter, i tunna strimlor
  • 1/2 gurka, i tärningar
  • 200 g sockerärtor eller gröna bönor, förvällda, i strimlor
  • Ca 10 cocktailtomater, i halvor
  • 80 g rucola eller annan sallad
  • 2-3 krm salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka risonin enligt anvisning på förpackningen och låt rinna av. Blanda genast ner peston.
    2. Låt svalna lite och blanda i resten av ingredienserna. Smaka av med lite salt och peppar.
    3. Pensla laxbitarna med olja och grilla dem ca 3 minuter per sida.
    4. Servera dem genast till ljummen eller kall sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben