Skagenröra på brioche

Serverar: 4-6 portioner

Saftigt briochebröd med krämig skagenröra på. Ljuvligt!

Ingredienser

  • Brioche
  • 8 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 40 g jäst
  • 8 g socker
  • 10 g salt
  • 3-4 dl vetemjöl
  • 260 g rumsvarmt smör
  • Skagenröra
  • 200 g handskalade, färska räkor
  • 30 g färsk dill
  • 1 citron
  • 1 rödlök
  • 1 msk färsk pepparrot
  • 2 dl majonnäs
  • Tabasco
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken till 37 grader.
    2. Blanda jäst, mjölk, salt och socker tills jäst och socker har löst sig. Vispa ner äggen i mjölkblandningen, tillsätt mjölet under omrörning. Arbeta degen i ca 10 minuter. Låt jäsa 1 timme under bakduk.
    3. Sätt ugnen på 180 grader.
    4. Arbeta sedan degen igen och tillsätt smöret, lite i taget.
    5. Smörj en avlång form och lägg i degen. Låt jäsa i rumstemperatur en timme.
    6. Grädda sedan brödet i ugnen i 40-50 minuter.
    7. Låt räkorna rinna av i en sil så att vätskan rinner av. Hacka rödlök och dill. Blanda räkorna med dill, rödlök och majonnäs. Riv ner pepparrot och skalet från en citron. Smaka av med svartpeppar och tabasco.
    8. Skär skivor av brödet och klicka ut skagenröran på.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben