Skagenröra (smörgåstårtfyllning)

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 20 minuter

Den absolut godaste fyllningen till smörgåstårta, fyllningen bör smetas på dagen innan tårtan ska ätas så den blir riktigt saftig. Jammi jammi!

Ingredienser

  • 500gr räkor med skal
  • en förpakning krabb fisch
  • 11/3 dl vispad vispgrädde
  • 1 1/2-2dl gräddfil eller creme fraiche
  • ca 2/3 dl majonnäs
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 krm italensk salladskrydda
  • nymald svartpeppar
  • 1-2msk dill
  • Instruktioner

    1. Blanda allt utom räkor och krabbfisch, (andvänd helst både gräddfil och creme fraiche). smaka av röran! Smeta ut röran mellan varje lager av bottnarna med slickepott dagen innan.
    2. Formfranska eller stora runda polarbröd kan andvändas till botten.
    3. Skala räkorna och varva dem med krabbfisch på bottnarna.
    4. Garnera med vad du vill som passar! te.x. tomat, sallad, gurka, stenbitsrom, räkor, hårdkokta ägg, dill, oliver, ost eller krabbfisch.
    5. (Röran behöver inte endast användas för smörgåstårta utan som vilken skagenröra som helst).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben