Skagenröra (smörgåstårtfyllning)
Den absolut godaste fyllningen till smörgåstårta, fyllningen bör smetas på dagen innan tårtan ska ätas så den blir riktigt saftig. Jammi jammi!
Ingredienser
500gr räkor med skal
en förpakning krabb fisch
11/3 dl vispad vispgrädde
1 1/2-2dl gräddfil eller creme fraiche
ca 2/3 dl majonnäs
1 tsk fransk senap
1 krm italensk salladskrydda
nymald svartpeppar
1-2msk dill
Instruktioner
- Blanda allt utom räkor och krabbfisch, (andvänd helst både gräddfil och creme fraiche).
smaka av röran!
Smeta ut röran mellan varje lager av bottnarna med slickepott dagen innan.
- Formfranska eller stora runda polarbröd kan andvändas till botten.
- Skala räkorna och varva dem med krabbfisch på bottnarna.
- Garnera med vad du vill som passar!
te.x. tomat, sallad, gurka, stenbitsrom, räkor, hårdkokta ägg, dill, oliver, ost eller krabbfisch.
- (Röran behöver inte endast användas för smörgåstårta utan som vilken skagenröra som helst).
Liknande recept
Kommentarer (0)