Skaldjurs - och räktårta

Passar utmärkt till buffé - eller som helggott :-)

Ingredienser

  • Botten
  • 270 g kavring
  • 100 g smält smör
  • Fyllning
  • 4 blad gelatin
  • 3 dl gräddfil
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 400 g avrunna räkor
  • ½ dl finhackad purjplök
  • 1/2 dl finhackat äpple
  • 1 dl finhackad dill
  • 100 g avrunna kräftstjärtar
  • Saften och rivet skal från 1/2 citron
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Kör kavringen i mixer med det smälta smöret. Lägg smörpapper i botten på en springform och tryck ut blandningen ovanpå. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 10-15 minuter.
    2. Blanda resten av ingredienserna till fyllningen i en bunke. Salta och peppra. Smält gelatinet på svag värme och rör ner i fyllningen. Häll smeten i formen. Ställ övertäckt i kylen ca 4 timmar. Garnera med kräftor, räkor och lite dill vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben