Skaldjurscocktail Louisiana

Serverar: 4 portioner

I Lousianas sägenomspunna träskmarker i södra USA lagar man gärna mat med skaldjur.

Ingredienser

  • 1 huvud isbergssallad
  • 500 g räkor med skal
  • 1 pkt krabbmixpinnar
  • 8 havskräftstjärtar eller 12 - 16 vanliga kräftstjärtar
  • 4 citronklyftor
  • 4 dillkvistar
  • Salladssås
  • 1,5 dl chilisås
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1/2 dl finskuren stjälkselleri
  • Några droppar tabasco
  • Ev 2 - 3 tsk vodka eller orkyddat brännvin
  • Instruktioner

    1. Skär isbergssalladen i strimlor och förvara den kallt.
    2. Skala räkorna och skär krabbmixpinnarna i bitar. Skala kräftstjärtarna och skär försiktigt upp dem längs yttersidan så att du kan peta bort den mörka tarmen.
    3. Fyll cocktailglas eller små glasskålar med isbergsallad och toppa med skaldjuren. Låt stå kallt och övertäckt tills en stund före serveringen.
    4. Rör samman ingredienserna till såsen och smaka av så att såsen blir "het".
    5. Fördela såsen över skaldjuren strax före serveringen. Garnera med en skiva citron och en dillkvist.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben