Fisk och skaldjurscocktail

Serverar: 4 portioner

En annorlunda liten cocktail som är snygg att servera i höga glas.

Ingredienser

  • 50 g skalade räkor
  • 50 g lax (rå)
  • ½ st kokt hummer
  • 1 st röd kvisttomat
  • 1 st gul kvisttomat
  • 2 st salladslök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • ½ st grapefrukt
  • 1 st lime
  • 1 st apelsin
  • 2 msk finhackad koriander
  • ½ st röd chili
  • ½ dl olivolja
  • 1 st avokado
  • Instruktioner

    1. Skär ner fisken och skaldjuren i halvcentimeter stora bitar och ställ kallt.
    2. Skär av skalet på apelsinen och grapefrukten och skär ut fileérna. Dela den i mindre bitar, pressa ur saften och blanda samman med fisken och skaldjuren.
    3. Blanchera tomaterna, det vill säga ge dem ett snabbt uppkok i lättsaltat vatten. Ta bort skin och kärnor, tärna ner den och blanda den med skaldjuren.
    4. Skär ner löken i ringar, fin hacka vitlöken och strimla koriandern. Blanda med fisken.
    5. Fin hacka chilin och pressa limen. Skala och kärna ur avokadon och skär ner den i halvcentimeter stora bitar.
    6. Låt allt stå och dra i tio minuter och smaka sen av med salt och svartpeppar.
    7. Servera i små glas med sked till.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben