Kycklinggryta Louisiana

En god kycklinggryta som passar när som helst.

Ingredienser

  • 1 kyckling
  • 2 små purjolökar
  • 2-3 stjälkar blekselleri
  • 8 hela smålökar
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk timjan
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 litet pkt frysta ärtor
  • 1 dl kaffegrädde
  • 2 äggulor
  • ½ knippa persilja
  • Instruktioner

    1. Skär broilern i bitar. Skiva purjon och skär sellerin i bitar. Lägg kycklingbitarna, purjon, sellerin, smålökarna, krossad vitlök, salt, timjan, lagerblad och soja i en gryta. Häll på ½ lit vatten och låt koka upp sakta, skumma flitigt så får du en klar och fin buljong. Låt grytan småputtra tills köttet går att lossa från benen, tar ca 30min. Häll ner ärtorna i grytan. Ta grytan från värmen. Vispa upp äggulorna i grädden och häll ned blandningen i grytan under vispning. Smaka av noga och strö den finklippta persilja över.
    2. Grytan är även god enbart med den klara buljongen, uteslut då äggulorna och grädden.
    3. Serveras med ris eller potatis

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben