Louisiana gumbo med majskolv och sötpotatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Från "veckans recept" v 6. Häfte jag plockade på mig på ICA.

Ingredienser

  • 600 g sötpotatis (gärna mer)
  • 1 msk olja
  • Salt
  • Peppar
  • 2 majskolvar (färska eller frysta)
  • 1 röd paprika
  • 3 stjälkar stjälkselleri
  • 200 g chorizo
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 5 dl hönsbuljong (från tärning eller fond)
  • 2 tsk majsstärkelse (maizena)
  • 1 tsk sambal oelek
  • 280 g laxtärningar
  • ½ kruka persilja
  • Örtdipp
  • 1 tsk timjan
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala och skär sötpotatisen i skivor. Blanda med oljan och krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Lägg på en ugnsplåt och rosta dem mjuka ca 20 minuter.
    3. Skär majskolvarna, urkärnad paprika, stjälkselleri och chorizo i bitar. Skala och hacka rödlök och vitlök. Fräs grönsakerna och chorizon i olja och krydda med salt och peppar. Häll i hönsbuljongen och koka i 5 minuter. Red sen av med majsstärkelse utrört i lite vatten.
    4. Smaka av grytan med salt, peppar och sambal oelek. Lägg sedan i laxen och sjud försiktigt några minuter. Örtdipp: Rör ihop timjan med matyoghurt och smaksätt med salt och peppar (om du vill).
    5. Hacka persiljan och strö över grytan, servera med sötpotatisen och örtdippen.
    6. Jag hade i en burk kidneybönor också, tillsammans med laxen. Och drygade ut sötpotatisen med ett par vanliga potatisar eftersom jag tyckte att det såg lite lite ut.

    Liknande recept

    5
    3 h
    10-12
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben