Skaldjurslasagne

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God och inte det gamla vanliga

Ingredienser

  • 200 g räkor
  • 300 g laxfile
  • 1/2 gul lök
  • 2 dl vitt vin alt matlagningsvin + buljong
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • 2 st purjolökar
  • 250 g bladspenat
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 10 st lasangeplattor
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i bitar, hacka löken. Koka laxen i vin 1 min, sila ifrån vinet och spara det. Vispa ut mjölet i grädden vispa i vinet och buljongen. Koka några minuter.
    2. Strimla purjolöken fräs purjo och spenat i matfett, salta och peppra efter smak. Varva sås, lasagneplattor, lax, räkor och spenat-purjo blandningen i en form. Strö över osten. Gratinera i ugn 225 C.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben