Fisk- & Skaldjurslasagne

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Fick lov att testa detta recept. Eftersom jag inte hade rödspättafilé hemma som var en ingrediens i originalreceptet så tog jag det jag hade hemma, torskfilé, och jag måste säga att det fungerade alldeles utmärkt. Det jag inte tyckte var bra var att både skaldjurssås och ostsås var lite väl rinniga så red gärna av dem mer. Jag har även använt fond istället för buljong.

Ingredienser

  • 200 g färska lasagneplattor
  • 400 g torskfilé
  • Vetemjöl
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Smör och rapsolja
  • Till skaldjurssåsen
  • 2 msk smör
  • 2 ½ msk vetemjöl
  • 4 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 2 msk hummerfond
  • ½ tärning grönsaksbuljong
  • 1 pkt fryst dill
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 200 g skalade räkor eller kräftstjärtar
  • Till ostsåsen
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 dl riven gräddost
  • Instruktioner

    1. Dela torskfilén i mindre bitar som saltas, peppras och vänds i vetemjöl. Stek bitarna ½ minut per sida i lika delar smör och rapsolja.
    2. Skaldjurssåsen:
    3. Fräs smör och vetemjöl i en kastrull. Späd sakta med vatten och grädde till en slät sås. Tillsätt buljongerna och låt sjuda i 5 minuter. Tillsätt hackad dill, vinäger, salt och peppar. Vänd ner räkorna och ta kastrullen från spisen.
    4. Ostsåsen:
    5. Fräs smör och vetemjöl. Späd med mjölk och låt sjuda i 5 minuter. Smaka av med riven ost, salt och peppar.
    6. Lasagnen:
    7. Smöra en ugnsfast form och grunda med ostsåsen följt av fisk, skaldjurssås och lasagneplattor. Lägg tre lager och avsluta med enbart ostsåsen.
    8. Grädda lasagnen mitt i ugn i 175° i ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben