Italiensk skaldjurslasagne.

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Kräver lite förarbete men sedan blir det snabbt en ljuvligt doftande rätt.

Ingredienser

  • 1 bit purjolök, 1 dm
  • 2 vitlöksklyftor
  • Olja
  • 300 g skalade räkor, ca 600 g med skal
  • 1 brk kräftstjärtar, 170 g
  • 1 msk vetemjöl
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 4 msk hummerfond
  • 100 g färsk spenat
  • Salt
  • Peppar
  • 4 färska pastaplattor, ca 100 g
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skiva purjon fint. Fräs purjo och pressad vitlök i lite olja.
    3. Låt räkor och kräftstjärtar fräsa med några minuter.
    4. Strö på mjöl och späd med grädde.
    5. Tillsätt fonden och sjud ihop till en sås.
    6. Vänd till sist ner spenaten så att den mjuknar. Krydda med salt och peppar.
    7. Fördela lite av stuvningen i botten på en smord ugnsform. Lägg på två pastaplattor. Fortsätt med stuvning och pastaplattor.
    8. Avsluta med pasta och sås.
    9. Ställ in mitt i ugnen ca 30 minuter tills lasagnen fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben