Skaldjurswraps med guacamole

Extra lyxigt blir det om man använder färsk hummer, men wrapsen är utsökta även med kräftstjärtar. Om du väljer att använda färsk hummer behöver du 450-500 gram. Det blir 8 wraps.

Ingredienser

  • 3 msk majonnäs
  • Några droppar tabasco
  • 1 tsk puré på soltorkade tomater
  • 150-180 g kräftstjärtar
  • 4x19 cm vetetortillabröd
  • 25 g späda salladsblad med örter
  • Citronklyftor till servering
  • Guacamole
  • 1 mogen avokado
  • 1 msk limesaft, nypressad
  • 1 tomat, finhackad, utan kärnor
  • 1 vitlöksklyfta, fint pressad
  • 1 salladslök, finhackad
  • 1 msk färsk koriander, hackad
  • 0,5 tsk chilipulver eller 0,5 chilifrukt, urkärnad och hackad
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Börrja med guacamolen. Dela avokadon, ta bort kärnan och gröp ur köttet med en sked.
    2. Mosa det i en skål tillsammans med limesaften och rör sedan i tomat, vitlök, salladslök, koriander och chili. Salta och peppra.
    3. Blanda sedan majonnäs, tabasco och tomatpuré i en bunke. Om du använder hummer, skär den i lagom stora munsbitar. Lägg dem eller kräftstjärtarna i bunken och blanda.
    4. Lägg tortillabröden på en ren arbetsyta och fördela guacamole, salladsblad och skaldjursröra på dem. Rulla ihop varje rulle ganska hårt och skär i halvor. Servera med citronklyftor.

    Liknande recept

    5
    10 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben