Skånekavring för Tefal brödmaskin

Tid: 4 timmar

Gott litet kompakt bröd.

Ingredienser

  • 1 tsk matolja
  • 250 g mjölk
  • 20 g mjukt smör
  • 140 g mörk sirap
  • 2 tsk kummin (stött)
  • 1-2 tsk salt
  • 290 g rågmjöl
  • 195 g vetemjöl
  • 2 tsk torrjäst
  • Instruktioner

    1. Måtta upp ingredienserna i tefalskålen i ovannämnda ordningsföljd så jästen är ovanpå mjölet högst upp. Brukar ha skålen på hushållsvågen och väga upp ingredienserna för bästa resultat.
    2. Tefal home bread - rostfritt stål: Program 2 (fullkorn) eller 3 (med förvärmning). Båda helt ok. Bröd 1 kg. Skorpfärg 2.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben