Heta höstgrytan

Serverar: 4 portioner

En gryta som blir godare ju längre den får stå på spisen och puttra.

Ingredienser

  • 1 tsk margarin
  • ½ tsk het curry
  • 1 krm cayennepeppar
  • 500 g renskuren ben- och fettfri högrev
  • Nymald svartpeppar
  • Lite salt
  • 10 små charlottenlökar
  • 20 små färska champinjoner
  • 4-5 dl köttbuljong, fond eller tärning
  • 1 äpple
  • 1 paprika , gärna gul
  • ½ burk krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl rödvin
  • 1 msk lätt creme fraiche
  • 20 g pinjenötter, kan uteslutas
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 3x3 cm tärningar. Hetta upp fetter i en stor fettsnål gryta, gärna tefal. Strö i curry och cayenne och rör om. Tillsätt köttet och bryn det. Mala över peppar och salt efter behag.
    2. Ansa och dela lökar och champinjoner, lägg i grytan och rör om väl. Späd med ett par dl buljong. Lägg på lock och låt sakta puttra i 30 min, späd efter hand med mer buljong om det behövs.
    3. Skär äpplet i bitar och strimla paprikan, rör ner i grytan. Rör i tomatkross och tomatpuré, låt små koka ytterligare 20-30 minuter, tills köttet är mört.
    4. Häll i rödvinet och smaka av med salt och peppar. Koka ytterligare några minuter. Tag grytan från spisen och rör i creme fraiche och strö på pinjenötterna, som har snabbt rostats i en torr stekpanna.
    5. Servera med kokt ris och små skålar med ananas, grönsallad och gurkstavar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben