Maltlimpa med russin (brödmaskin)

Vi gillar limpor. Blir en söt, mjuk limpa som tar slut alltför fort.

Ingredienser

  • 225 g ljummet vatten
  • 1 msk matolja
  • 2 msk maltextrakt
  • 2 msk mörk sirap
  • 1 tsk salt
  • 350 g vetemjöl special
  • 1 tsk torrjäst
  • 1 dl russin
  • Instruktioner

    1. Ta ur brödformen ur brödmaskinen. Olja in knådningsbladet med en droppe olja så lossnar bladet enklare då brödet stjälps upp.
    2. Jag brukar ställa brödformen på köksvågen och nollar vågen mellan ingredienserna. Små degar kräver exakta mått, helst vägda för att bli riktigt bra.
    3. Mät upp ingredienserna i ordningsföljd, dvs vattnet först och jästen tillsist. Russinen tillsätts i slutskedet av den långa knådningen, detta för att brödformen inte ska rispas och att russinen behålls hela.
    4. Istället för maltextrakt använder jag finmalet maltmjöl.
    5. Ställ in maskinen på ett basprogram med medelhård skorpa och tryck på start.
    6. Tefal brödmaskin, homebread, rostfri: Program 1 med snabbinställning Bröd: 750 g Alltså 2h och 12 min.
    7. När brödmaskinen ger signal för extra ingredienser, eller 5 minuter innan knådningen är avslutat, tillsätts russinen.
    8. När brödet är klart ta ut brödet ur formen, låt svalna, gärna på galler och ta bort knådningsbladet, tex med ändan av en tesked ifall det sitter kvar i brödet.
    9. Gott färsk och gott rostat!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben