Baguette för Tefal brödmaskin

Serverar: 3 portioner

Gott recept. Brödmaskninen används för att knåda och som jässkåp. Bakas ut och gräddas i vanlig ugn. Kan varieras med vitlök eller sesamfrö.

Ingredienser

  • 325 g vatten
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk ljus sirap
  • 450 g vetemjöl
  • 1½ tsk torrjäst
  • Vitlökspulver, ev
  • Ägg, ev
  • Sesamfrö, ev
  • Instruktioner

    1. Mät upp ingredienser i ordningsföljd, dvs. vatten först och jäst sist. Jag ställer degskålen på köksvågen och nollar vågen mellan ingredienserna. Små degar kräver exakta mått, helst vägda för att bli riktigt bra.
    2. Använd degsättningsprogrammet eller använd ett program för franskbröd men avbryt programmet efter sista jäsningen.
    3. Häll ut degen på mjölat bord, forma den till tre avlånga, vridna baguetter som ställs på baguettplåt eller vanlig plåt med bakplåtspapper eller dylikt som stöd så att baguetterna håller formen. Sätt åt sidan att jäsa så länge ugnen värms.
    4. Sätt på ugnen på 230°C.
    5. När ugnen är varm, snitta flera sneda snitt på baguetterna med en vass kniv.
    6. Ställ in baguetterna mitt i ugnen.
    7. Kasta in vatten ur ett glas på botten, stäng luckan snabbt så inte ångan smiter ut.
    8. Grädda c:a 15-20 minuter.
    9. Låt kallna på galler utan bakduk, så att de håller frasigheten.
    10. Alternativ vitlöksbaguette, blanda 1 tsk vitlökspulver i degen, pudra baguetterna med vitlökspulver före gräddning. Sesambaguette: Pensla baguetterna med äggvita och strö över sesamfrö. Lite mörkare baguette fås genom att byta ut vetemjölet till jästbrödsmjöl, helt eller hälften/hälften. God smak får man om man använder en del speltvetemjöl och två delar vetemjöl.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben