Solrosbröd (brödmaskin)

Gott favoritbröd.

Ingredienser

  • 250 g mjölk
  • 35 g havreflingor
  • 20 g sirap
  • 5 g salt
  • 40 g matolja
  • 320 g kärnvetemjöl med fullkorn (slätt lite mörkare mjöl än vanligt vetemjöl)
  • 1 tsk torrjäst
  • 45 g solrosfrön
  • Instruktioner

    1. Ta ur brödformen ur maskinen. Olja in knådningsbladet med en droppe olja så lossnar bladet enklare då brödet stjälps upp.
    2. Mät upp ingredienser i ordningsföljd, ljummen mjölk först och jäst sist. Jag ställer degskålen på köksvågen och nollar vågen mellan ingredienserna. Små degar kräver exakta mått, helst vägda för att bli riktigt bra.
    3. Solrosfröna tillsätts vid ljudsignal för tillsatser.
    4. Sätt ner brödformen i maskinen och stäng locket. Ställ in brödmaskinen på ljust bröd alt. normalprogram. Om ni har en tefal brödmaskin, välj program 1, 750 g.
    5. Om man vill kan man pensla brödet med vatten strax före gräddning och dekorera med solrosfrön. Ta ut brödet ur formen efter färdigsignal, låt svalna, gärna på galler. Ta bort knådningsbladet, med t.ex. ändan av en tesked, ifall det sittter fast i brödet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben