Skink och ostfyllda köttfärsbiffar i sky med pressad potatis

Serverar: 5 portioner

Tid: 45 minuter

En mycket god variant på köttfärsbiffar som inte alls är så svårt att göra men som blir otroligt gott. Ett enkelt sätt att variera köttfärsen , både till vardags och fest.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 5 skivor tunna skivor rökt skinka
  • 5 skivor god smakrik ost typ västerbotten
  • 1 msk knorr grillkrydda
  • 1 msk piffi allkrydda
  • 1 msk lökpulver eller en liten gul lök
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 ägg
  • 3 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • Instruktioner

    Börja med att lösa upp buljongtärningen i kokande vatten. Slå upp ströbröd och alla kryddorna i en bunke. Slå på buljongen och ägget. Rör om och ta ev mer vatten om smeten blir för hård. Ska vara fast men inte torr.Tillsätt köttfärsen. Rör om ordentligt så att smeten blir ordentligt blandad. Dela upp smeten i 10 klumpar. Blöt en skärbräda eller diskbänk ordentligt med vatten där du kan lägga dina biffar i väntan på stekning. Ta en klump och platta till så den ser ut som en hamburgare fast tunnare. Lägg en skinkskiva på och en ost skiva. Gör en till biff, lägg den ovanpå osten och nyp ihop kanterna runt om så det blir tätt. Gör 5 st. Stek dom i margarin. Slå på vatten och en buljongtärning. Smaka av och krydda ev med mer salt och peppar. Låt sjuda ett par minuter. Servera med pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben