Skink & ostpaj

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 40 minuter

GOD

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g margarin eller smör
  • 2-3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 150 g rökt skinka eller kassler
  • 1 liten purjolök
  • 3 ägg
  • 1 krm salt
  • 1 / 2 krm svartpeppar
  • 3-4 dl (ca 150 g) riven ost, t ex
  • lagrad Herrgård, Greve
  • Instruktioner

    Ugnstemperatur 200 grader C. Arbeta snabbt ihop mjöl, fett och vatten till en pajdeg för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i en ugnssäker form, ca 25 cm i diameter, så att botten & kanter täcks. Ställ formen i kylen under tiden fyllningen förbereds. Sätt på ugnen. skär det rökta köttet i strimlor. Skölj & skiva purjon fint. (Koka den ev 3-4 minuter & låt den rinna av). vispa ihop ägg, mjölk, salt & peppar. Lägg kött, purjo & ost ovanpå pajdegen. Häll över äggsmeten. Grädda i nedre delen av ugnen tills äggsmeten stelnat & fått fin färg, ca 40 minuter. Servera pajen något avsvalnat med en blandad sallad.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    6
    5

    Kommentarer (1)

    gunzan 1 november 2007

    Den var god och mycket mättande.Det stod inte hur mycket mjölk man skulle ha.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben