Skinka med rödlöksconfit

Serverar: 4 portioner

Längtar du efter något nytt? Prova denna lätt kryddade skinkschnitzel som tillagas i en delikat och smakrik vin- och lökconfit.

Ingredienser

  • 4 skinkschnitzlar à ca 100 g
  • 5 stora röda lökar
  • 20 g smör eller margarin
  • 2 dl rött vin
  • 2 msk balsamicovinäger
  • 1 msk farinsocker
  • 250 g frysta gröna ärter
  • 2 msk hackad , färsk timjan
  • 1 tsk spiskummin
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk paprikapulver
  • 2 tsk olivolja
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva löken tunt. Smält matfettet på medelvärme i en stor teflonstekpanna. Tillsätt löken till stekpannan och fräs den under omrörning i ca 5 minuter. Täck över med lock och låt fräsa ytterligare 5 minuter.
    2. Rör ner vin, vinäger, socker och ärter i stekpannan. Blanda väl och sjud upp. Låt sjuda utan lock i 5 minuter. Rör ner timjan.
    3. Skär skinkschnitzlarna i tunna strimlor. Blanda spiskummin, salt och paprikapulver i en skål och krydda köttet så jämnt som möjligt. Hetta upp oljan på medelvärme i en andra teflonstekpanna. Stek skinkan under omrörning i ca 5 minuter.
    4. Rör ner köttet i den varma lökblandningen och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben