Skinka med sting

Serverar: 4 portioner

Mycket lättlagad skinkrätt som passar bra i sommarköket då man kan använda burkskinka om man vill. De ljumma grönsakerna ska ha lite spänst kvar så smakar de bäst.

Ingredienser

  • 2 dl mango chutney, valfri styrka
  • 2 msk chilisås
  • 1-2 tsk cayennepeppar
  • 1 dl mjölk eller grädde av valfri fetthalt
  • 300 g skinka
  • Ljumma grönsaker
  • 1 litet kinakålshuvud
  • 1 gurka
  • 2 morötter
  • Smör
  • 2-3 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda mango chutney, chilisås, cayennepeppar och mjölk eller grädde i en traktör- eller stekpanna och låt det bli riktigt hett.
    2. Strimla skinkan och lägg ned i såsen. Låt allt bli varmt.
    3. Strimla kinakålen, skiva gurkan och morötterna med osthyvel.
    4. Värm smöret i en kastrull, lägg i grönsakerna och låt det fräsa utan att ta färg.
    5. Häll på vatten och låt grönsakerna mjukna lite.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gittan-9 2 mars 2010

    Hej. Supergott! Gjorde en del ändringar.Tog 1 dl mangochutney, 2 msk het chilisås,1 krm. cayennepeppar. I stället för kinakål tog jag vitkål.Annars som det övriga. Är det inte fel insatt 2 tsk peppar???! Tack i alla fall , ska göra detta ofta.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben