Skinkfyllda kycklingrulader

De delikata ugnsstekta kycklingruladerna är fyllda med läcker rökt skinka, ost, tomat och spenat.

Ingredienser

  • 4 kycklingbröstfiléer à ca 200 g
  • 8 skivor serrano- eller prosciuttoskinka
  • 2½ dl riven emmentalerost
  • 1 dl tunt strimlade soltorkade tomater
  • 5 dl späd spenat
  • 3 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Lägg ut kycklingfiléerna på en plan arbetsyta och halvera dem horisontellt, parallellt med arbetsytan, för att få två lika tunna skivor. Lägg kycklingskivorna mellan två bitar plastfolie och banka ut dem lätt med en köttklubba så att de blir cirka 5 mm tjocka.
    2. Lägg en skiva skinka på varje kycklingfilé. Fördela riven ost, torkade tomater och spenat över skinkan. Rulla ihop kycklingfiléerna till fasta rullar och bind ihop med kökssnöre så att de är väl tillslutna.
    3. Sätt ugnen på 150 grader. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme. Bryn ruladerna runt om cirka 4 minuter, vänd dem ofta, tills de är gyllene runt om.
    4. Lägg ruladerna på en plåt och ugnsstek cirka 30 minuter tills genomstekta. Ta av snöret och servera som de är eller skiva dem i 2-3 cm tjocka skivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben