De här kycklingruladerna är fyllda med god ost, svartpeppar och persilja - en perfekt kombination.
241 kcal/portion
Ingredienser
2 stora kycklingbröstfiléer à ca 200 g
4 tjocka skivor ost, t ex emmentaler
½ dl hackad slätbladig persilja
Nymald svartpeppar
1 msk olivolja
1 msk färskpressad citronsaft
Instruktioner
Lägg kycklingfiléerna på en skärbräda. Pressa ner en av filéerna med handflatan och skär försiktigt horisontellt genom kycklingfilén så att det blir två lika tjocka skivor. Upprepa med den andra filén så att du får fyra skivor kyckling.
Lägg var och en av kycklingskivorna mellan två bitar plastfolie och kavla ut dem tills de är ca ½ cm tjocka.
Lägg en skiva ost på varje kycklingskiva. Strö över hackad persilja och svartpeppar. Rulla försiktigt ihop var och en av kycklingskivorna och bind ihop dem med kökssnöre.
Sätt ugnen på 175 grader.
Hetta upp olivoljan i en stor teflonstekpanna på hög värme och bryn kycklingruladerna runt om 4-5 minuter, vänd varje minut tills de är gyllene runt om.
Lägg kycklingruladerna i en ugnsfast form och stek dem i ugnen 10 minuter. Ta ut kycklingen ur ugnen och häll över färskpressad citronsaft. Servera genast.