Skinkgömma med fetaost och mangosalsa.

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Tillkom lördagen den 28 mars efter en tråd på den här sidan. "Korgen-Utmaning" hette tråden. Det här blev en förrätt med råvaror från korgen.

Ingredienser

  • 1 avokado
  • 4 skivor avokado, skurna på längden, ca 1 cm tjocka
  • 4 skivor basturökt skinka
  • 1 tsk Dijonsenap
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 150 g konserverad mango
  • 1 msk lag från mangoburken
  • 4 msk finhackad soltorkad tomat i olivolja
  • 24 kuber fetaost i olja med örtkryddor
  • Flingsalt
  • Svartpeppar, grovmald
  • Instruktioner

    1. Lägg mangon, 1 msk av spadet från mangoburken, senapen, 2 msk av den hackade soltorkade tomaten samt vinäger i en skål, kör till en slät salsa med stavmixer, häll i 2 msk av olivoljan, lite i taget, smaka av med salt och svartpeppar. Ställ kallt.
    2. Salta på auberginskivorna och låt dem ligga tills saften börjar att dras ur, torka av dem. Krydda med salt och svartpeppar och olja in dem med olivoljan som är kvar. Grilla dem hastigt på båda sidorna i en het grillpanna, lägg upp dem på tallrikar.
    3. Dela avokadon och ta ur kärnan, skär varje halva i två bitar, skiva dessa tunt.
    4. Lägg ut skinkskivorna på ett skärbräda, lägg 1av de fyra skivade avokadodelarna, 6 fetaostkuber, lite av den hackade soltorkade tomaten samt en klick av mangosalsan på varje skinkskiva, rulla ihop och lägg rullarna på de grillade auberginskivorna.
    5. Garnera med små klickar av mangosalsa runt om på tallriken, toppa med några bitar hackad soltorkad tomat, servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    LaJefa 29 mars 2009

    Ser jättefint ut!!! Mycket fin bild. Tack för bidraget.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben