Skinkgryta med sting

Serverar: 3-4 portioner

Asiatisk touche i denna gryta.

Ingredienser

  • 400 g benfri färsk grisbog eller skinka
  • ½ dl soja
  • 2 dl äppeljuice
  • 2 msk vinäger
  • 1 st gul lök, hackad
  • 1 st pressad vitlöksklyfta, ev
  • 1 tsk curry
  • ½ tsk ingefära
  • 1 msk vetemjöl
  • Tillbehör
  • Kokt ris
  • Sallad av vitkål, ananas och persilja
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i centimetertjocka strimlor. Blanda alla ingredienser utom mjöl till en marinad. Blanda i köttet och låt det marineras ½-6 timmar.
    2. Häll köttet med sin marinad i en kastrull. Blanda ner mjölet och låt allt koka upp och sedan koka på svag värme ca 20 minuter. Smaksätt mer om det behövs. Servera med ris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben