Skinklindad sparris på risbädd

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Snabblagad mat som nästan inte kräver några förbredelser alls men ändå känns festlig. Servera med en sallad och färskt vitt bröd.

Ingredienser

  • 4 port snabbris
  • 1 pkt djupfryst grön sparris
  • 10 skivor rökt skinka ca 100 g
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 ½ msk fransk senap
  • ½ dl finhackade örter t ex oregano och basilika
  • ½ dl riven parmesanost
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka riset enl paketets anvisningar. Fördela riset i en smord eldfast form. Lägg ihop 2-3 tinade sparrisstänglar och linda en skinkskiva runt om varje knippe. Lägg de skinklindade sparrisknytena på risbädden. Blanda grädde, senap, örter, ost och kryddor. Häll blandningen över sparrispaketen och gratinera i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Temperaturen skall vara 225 grader,
    2. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben