Skinksallad med potatis och lätt vitlöksdressing

Serverar: 4 portioner

En hel måltid.

Ingredienser

  • 200 g bayonneskinka
  • 4 potatis, kalla och kokta
  • Sallad
  • 0,5 huvud isbergshuvud
  • 0,5 huvud rossisallat-huvud
  • 1 morot
  • 1 knippe rädisor
  • 1 rödlök
  • Dressing
  • 1 dl crème fraiche lätt
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • salt och svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
    2. Skölj och plocka ner salladen i en stor skål. Strimla eller råriv moroten, skala och skiva rödlöken, skär rädisorna i små klyftor. Lägg alltsammans i skålen.
    3. Strimla skinkan fint och skiva potatisen. Lägg tillsammans med grönsakerna.
    4. Slå dressingen över. Blanda och servera.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben