Skinkstek i strimlor med kokos

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

En snabbt gjord och mycket god rätt.

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 2-3 msk kokosflingor
  • 500 g skinkstek, i strimlor
  • 1 msk rapsolja
  • 4 dl kokosmjölk
  • 250 g champinjoner, i skivor
  • 1 citron, pressad saft
  • ½ dl mango chutney
  • ½ dl russin
  • 3-5 krm salt
  • 1-2 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
    2. Rosta kokosen några minuter i en torr varm wok eller stor stekpanna. Häll upp på en tallrik.
    3. Woka sedan köttet i olja i panna, stek i omgångar. Lägg tillbaka allt köttet och tillsätt kokosmjölk, champinjoner och citronsaft. Rör om och låt sjuda 10-15 minuter.
    4. Blanda i mango chutney och russin och hetta upp. Smaka av med salt och peppar. Strö över kokos och servera med riset.

    Liknande recept

    4.2
    30 min
    2-3
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben