Skinkstek på Petters vis med vermouthsås

Enkelt och gott såsen är ljuvlig. Måste prova detta. Köttet är gott både kallt och varmt.

Ingredienser

  • 1 ½ kg skinkstek
  • 1 msk rosèpeppar
  • 1 msk grovmalen svartpeppar
  • 1 msk grönpeppar
  • 2 msk salt
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 citron (saften)
  • Sås
  • ½ dl torr vermouth
  • 3-4 dl cremè fraiche
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 dl kryddkrasse (kan uteslutas)
  • ½-1 dl skivade svarta oliver
  • Instruktioner

    1. Stöt grönpeppar i mortel. Blanda sedan ihop alla pepparsorter med saltet. Dela citronen och gnid citronsaften på köttet. Fördela kryddblandningen på skinkan. Pressa vitlöken och gnid in på köttet. Lägg skinkan på galler och ställ in i ugnen. Placera en plåt eller folie under. Ska vara i 175 grader ca 75-90 minuter Låt gärna steken vila efter att den tagits ut ur ugn. Skiva steken och servera med vermouthsås.
    2. Såsen Blanda ihop alla ingredienserna i en kastrull och koka upp. Klipp i kryddkrasse. Färdig att serveras.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 10 min
    4
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben