Skinkwok med broccoli

Serverar: 4 portioner

Massor av nudlar tillsammans med broccoli och strimlad skinka kommer att få hela familjen att rusa till matbordet.

Ingredienser

  • 350 g skinkschnitzel
  • 1-2 broccolistånd, 500 g
  • 4 vårlökar
  • 4 tsk soja
  • 4 tsk risvinsvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 vitlöksklyftor, pressadde
  • 4 tsk jordnötsolja
  • 2½ dl hönsbuljong
  • 250 g breda nudlar
  • Instruktioner

    1. Skär schnitzlarna i strimlor. Ansa broccolin, skär av buketterna och strimla broccolins stjälk fint. Ansa vårlöken och skär den i 2 cm stora bitar. Lägg nudlarna i kokande vatten i ca 3 minuter. Ta upp nudlarna och låt dem rinna av.
    2. Lägg kött, soja, vitvinsvinäger, sesamolja och vitlök i en skål. Bllanda väl så att köttet hels täcks av marinaden. Täck över och ställ in i kylen 1 timma.
    3. Hetta upp 2 tsk jordnötsolja i en teflonwok eller stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt den strimladde broccolistjälken och fräs under omrörning i ca en minut. Tillsätt sedan broccolibuketter och vårlök och fräs i ytterligare två minuter. Lägg upp alltsammans på en tallrik.
    4. Hetta upp resten av oljan. Tillsätt köttet och marinaden. Fräs upp under omrörning tills köttet ändrar färg, ca 3 minuter.
    5. Tillsätt buljong och nudlar till woken och sjud upp under omrörning. Sänk till låg värme och låt sjuda i 5 minuter. Blanda ner broccoliblandningen och låt allt bli varmt. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben