Skotska ägg

Serverar: 4 portioner

Skotska ägg passar utmärkt att ta med på utflykten, men är även trevliga på buffébordet, delade som tilltugg till ett glas öl, eller som lunch eller middagsrätt.

Ingredienser

  • 4 ägg, kokta
  • 200 g champinjoner, skivade
  • Färs
  • 300 g fläskfärs
  • Salt
  • Peppar
  • 1 ägg
  • 1 liten gul lök, finriven
  • 2 msk tomatpuré
  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk curry
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225°.
    2. Hårdkoka äggen och skala dem. Fräs svampen i lite smör. Salta och peppra. Ställ åt sidan.
    3. Blanda färsen med salt, peppar, ägg, lök och tomatpuré. Låt ströbrödet svälla i vattnet i 5 minuter och vänd sedan ner det i färsen med curryn.
    4. Dela färsen i fyra delar och forma en platt biff av varje del. Lägg det skalade ägget på mitten och slå in det i färsen. Forma en bulle med blöta händer.
    5. Lägg färsbullarna i lättsmord ugnsform och stek dem mitt i ugnen 25-30 minuter eller tills färsen är klar. Ös då och då med fettet som bildas i formen. Värm svampen hastigt och servera till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben