Skotska smörkakor

Serverar: 12 portioner

Med det här receptet kan du enkelt baka dessa goda, och spröda kakor med skotskt ursprung. De kommer att passa perfekt till eftermiddagens fikastund.

Ingredienser

  • 4½ dl vetemjöl
  • 2/3 dl rismjöl
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 200 g kylskåpskallt osaltat smör i bitar
  • Garnering
  • 2 msk strösocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda vetemjöl, rismjöl och socker i en matberedare. Kör tills ingredienserna är ordentligt blandade. Tillsätt smörbitarna och kör tills det bildas en deg. Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakbord.
    2. Mjöla händerna lätt och tryck försiktigt ut degen i en smord springform, ca 22 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel. Markera 12 tårtbitar med en kniv. Ställ formen i kylen i 15 minuter.
    3. Grädda kakan mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills kakan fått lite färg. Strö över 2 msk florsocker. Låt kakan svalna ett par minuter. Skär kakan efter tårtbitsmarkeringarna.
    4. Låt kakorna svalna helt i formen. Förvara dem i en lufttät burk. Kakorna bör ätas inom en vecka, men de kan bevaras frysta upp till en månad.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    65

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben