Alans skotska Trifle

Serverar: 20 portioner

En fantastisk, enormt mättande, och supergod efterrätt! Använd helst en genomskinlig stor plast- eller glasskål. Väldigt svårt att ange exakta måttangivelser, mängderna beror ju mycket på hur stor skål man har. Vi hade en väldigt stor skål. Gör gärna Jello och vaniljkräm dagen innan så att dom hinner stelna ordentligt, det är detta som tar tid. Annars går det fort att lägga ihop själva Triflen. Vi använde custard från Skottland, men det går bra med lite tjockare vaniljkräm. Man kan ju också göra sin egen variant genom att tex smaksätta tårtbottnarna med likör, och riva choklad ovanpå.

Ingredienser

  • 3 st tårtbottnar
  • 1,5 l vaniljkräm
  • 4,5 liter Jello
  • 1 liter konserverad frukt, tex fruktcocktail
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl strössel
  • Instruktioner

    1. Gör Jello och vaniljkräm enligt anvisningar på paketen. Jello och vaniljkräm måste hinna stelna riktigt.
    2. Låt fruktcocktail rinna av ordentligt.
    3. Börja med Jello i botten och varva sedan alla ingedienser i flera lager.
    4. Avsluta med grädde och strössel.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    2mrsh 23 juli 2011

    Ytterligare en bild på denna fantastiska Trifle som höjdes till skyarna av våra gäster!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben