Bär och melon trifle

Serverar: 8-10 portioner

Ljuvligt god dessert!

Ingredienser

  • 1 melon Orange flesh
  • 1 dl socker
  • 2-3 msk strimlad citronmeliss
  • Saften av 2 citroner (riv och spara skalet)
  • 2 dl socker
  • 20 krossade savoyardikex (tiramisukex)
  • 3 ägg
  • ½ dl socker
  • Skrapet från 1 vaniljstång
  • 300 g mascarpone
  • Skalet från citronerna
  • Färska bär, t ex blåbär och hallon
  • Instruktioner

    1. Skala och tärna melonen fint. Strö över socker, citronmeliss och pressa över citronsaft. Ställ kallt.
    2. Karamellisera sockret i en stekpanna. Häll upp det på bakplåtsmatta och låt det svalna. Krossa sockret när det svalnat. Blanda med kexen.
    3. Vispa ägg och socker luftigt tillsammans med vaniljstången. Tillsätt mascarpone och citronskal och vispa till en jämn smet.
    4. Bygg upp till en dessert i glas. Börja med melonen i botten. Strö därefter på ett lager kex/sockerblandning. Fyll på med färska bär och toppa med mascaponekrämen.
    5. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben