Skrattmåsas fläskfilégryta med ost

Serverar: 4 portioner

Den godaste mat jag vet!

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 2-3 paprikor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul lök
  • 1 tsk Salt
  • 1 krm Vitpeppar
  • 1/2 buljongtärning
  • 1 burk crème fraiche
  • > 2 tsk timjan
  • 2 tsk hackad persilja
  • 1/2-1 krm cayennepeppar
  • 1 dl lagrad ost (västerbottensost, prästost t ex.)
  • Färsk pasta
  • Instruktioner

    1. 1. Skär fläskfilén i skivor och dela eventuellt till halvor. Stek och krydda med salt och vitpeppar. 2. Hacka löken och stek. 3. Strimla paprikorna och stek med löken när den nästan är mjuk. 4. Blanda fläskfilé, lök, paprika och buljongtärning (+ev lite vatten) och låt koka. 5. Tillsätt timjan, vitlök och cayennepeppar. och koka några minuter 6. Blanda ner crème fraiche och krydda med persilja efter smak. 7. Tillsätt sist riven ost och värm tills den smält och blandat sig med övriga ingredienser. 8. Servera med färsk pasta och en god sallad.
    2. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    aip 2 september 2009

    Hej! Här råder delade meningar i familjen.. Jag tror att om man serverar detta med potatis skulle det bli högsta poäng. Pasta och ris har en förmåga att sluka smaker. Säger jag, som tillagat och avsmakat. Nästa blir med potatis, jag tyckte såsen var jättegod!! Jag bestämmer en fyra. /aip

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben