Visst låter "Skrynkliga chokladkakor" lite sorgligt...men inte alls...supergoda...det är ju choklad...behöver jag säga mer...
Ingredienser
175 g mörk choklad
4 msk osaltat smör, ca 50 g
175 g mjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
2 ägg
150 g socker
1 tsk vaniljextrakt
60 g florsocker
Instruktioner
Smält choklad och smör tillsammans i mikron eller i vattenbad. Låt svalna lite. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt chokladblandningen och vaniljextraktet, och sedan mjölet. Låt bunken stå i kylen i minst 2 timmar, gärna över natten.
Sätt ugnen på 160°C.
Häll florsockret i en liten skål. Forma bollar av kakdegen, och rulla dem i florsockret.
Lägg på en smörjd plåt eller på bakplåtspapper, och tryck försiktigt på bollarna med handflatan, så att de blir lite plattare. Grädda i 12-15 minuter.
Underbara kakor! Tack för receptet!