Skrynkliga chokladkakor

Serverar: 20 portioner

Visst låter "Skrynkliga chokladkakor" lite sorgligt...men inte alls...supergoda...det är ju choklad...behöver jag säga mer...

Ingredienser

  • 175 g mörk choklad
  • 4 msk osaltat smör, ca 50 g
  • 175 g mjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 2 ägg
  • 150 g socker
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 60 g florsocker
  • Instruktioner

    1. Smält choklad och smör tillsammans i mikron eller i vattenbad. Låt svalna lite. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt chokladblandningen och vaniljextraktet, och sedan mjölet. Låt bunken stå i kylen i minst 2 timmar, gärna över natten.
    3. Sätt ugnen på 160°C.
    4. Häll florsockret i en liten skål. Forma bollar av kakdegen, och rulla dem i florsockret.
    5. Lägg på en smörjd plåt eller på bakplåtspapper, och tryck försiktigt på bollarna med handflatan, så att de blir lite plattare. Grädda i 12-15 minuter.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (1)

    Corellis 4 augusti 2008

    Underbara kakor! Tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben