Skummande murkelcappuccino med skinka och lökflarn

Serverar: 4 portioner

Receptet är från tv-programmet, Halv åtta hos mig.

Ingredienser

  • 200 g förvällda murklor
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 msk svampfond
  • 6 dl grädde
  • 4 dl mjölk
  • 3 msk sherry
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 dl lättmjölk till garnering
  • Salt
  • Peppar
  • Torkad körvel
  • 4 skivor lufttorkad skinka
  • 4 träpinnar/grillspett
  • Lökflarn
  • 1 platta smördeg (gärna hemmagjord)
  • 1 liten gul lök
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 3 msk crème fraiche
  • Olja till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Torkad dragon
  • Instruktioner

    1. Smält smör och fräs murklorna några minuter. Tillsätt den hackade schalottenlöken och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt grädde, mjölk och svampfond och koka ihop. Häll ned sherry, soja och kryddor och smaka av. Sautera löken i olja och tillsätt sedan vinäger och låt koka torrt. Rör ned crème fraiche och torkad körvel, ev. lite salt och vitpeppar.
    2. Kavla smördegen till ca 4 mm tjocklek och dela i rektanglar. Skeda på lökröran och grädda i ugn på 225 grader tills de fått fin färg. Häll i lättmjölken i en kastrull på svag värme och vispa den för hand till ett fint tätt skum. Ta fram fina koppar eller skålar och häll upp soppan i, toppa med mjölkskummet strö över lite torkad dragon. Trä den lufttorkade skinkan på träspett och placera överst.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben