Skurna biskvier i långpanna

Lätt att göra!

Ingredienser

  • Smet
  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 2 dl malda hasselnötter/mandlar
  • Kräm
  • 225 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 3 äggulor
  • 2-3 msk kakao
  • Garnering
  • 175 g mörk blockchoklad
  • Några droppar matolja
  • Instruktioner

    Smet: Vispa äggvitorna hårt. Tillsätt sedan socker och hasselnötter/mandel. Bred ut smeten till en jämn kaka på smort bakplåtspapper i en långpanna. Grädda 10 min i 175 grader. Låt kallna i kylen. Kräm: Rör ihop smör och florsocker. Blanda ner äggulor och kakao. Bred ut krämen på den kalla bottnen. Ställ att stelna i kylen eller frysen. Smält 175 g mörk blockchoklad + några droppar matolja. Bred ut den smälta cholkladen över kakan. Skär sedan i rutor och severa till kaffet

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    blunda 29 april 2009

    Kanongo,gick hem hos både barn och vuxna!

    fiddelia 8 juni 2009

    Går de bra att fysa? Mvh Frida

    LenaBE1 17 januari 2013

    Jättegod men alldeles för sött, ändå minskade jag florsockret i smörkrämen till 2 dl. Nästa gång ska jag minska lite på sockret i smeten också. Av mig får du en 4:a. Tack för ett enkelt och gott recept! :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben