Skurna Chokladkakor
Serverar:
35-40 portioner
Tid:
20 minuter
Eller som min mormor kallade dom; Singelkakor
Ingredienser
150 g smör
1½ dl socker
½ dl kakao
3 dl vetemjöl
1 krm hjorthornssalt
¾ msk vaniljsocker
Pensling och garnering
Uppvispat ägg och pärlsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 °.
Klä en plåt med bakplåtspapper.
Arbeta samman alla ingredienser till en smidig deg.
Dela degen i 3 bitar, rulla dem till fingertjocka längder och placera dem på plåten.
Platta till längderna något.
Pensla med uppvispat ätt och strö över pärlsocker.
Grädda i ca 10-12 minuter.
Skär längderna i sneda bitar medan de ännu är varma.
Liknande recept
Skurna chokladkakor
4.9
60
7
Skurna pralinkakor
4.5
50
2
Chokladkaka
4
1 h
20
Skurna franska pepparkakor
4.2
20 min
75
5
Sivs chokladkaka
4.9
50 min
12
4
Vit chokladkaka med lingonglasyr
40 min
15
Mörk chokladkaka
1 h
5-6
1
Chokladkaka med kokos
3.5
15 min
6
2
Fransk chokladkaka
5
10-12
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!