Skurna kakor med pepparkakskryddor och tranbär

Serverar: 60 portioner

Jättegoda och lättbakade kakor som kommer att bli en strykande åtgång på adventsfikat.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 dl socker
  • 5½ dl vetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • ½ tsk ingefära
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 dl torkade tranbär
  • Instruktioner

    1. Blanda smör, socker, vetemjöl, kanel, kardemumma, ingefära, bikarbonat och tranbär till en deg i en bunke. Dela degen i 2 delar och forma varje till en lång längd. Plasta in längderna och lägg dem i kylen i 1 timme.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Skär varje längd till ca 30 kakor och lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Grädda kakorna i 8-10 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben